sleutel naar vrijheid

Wil je financieel onafhankelijk worden van banen en werkgevers?

Blog: Mijn weg naar een gezond BMI in 2 jaar Door Ineke Elsinga

Pagina: September

September 2020

Door Ineke Elsinga

28 sept 
Maandag waren we nog in Berkel-Enschot onze laatste dag van een heerlijk lang weekend. Prachtig weer en een prachtige omgeving voorheen had ik altijd problemen om voldoende te drinken als we weg waren maar nu had ik er een goede oplossing voor gevonden door voldoende bij het ontbijt te drinken [3x thee en 2x water] maakte ik daar meteen een goede start mee ook nam ik een drinkflesje mee waar ik een theezakje in hing omdat ik toch wel meer van de smaakjes ben dan voor gewoon water. 

Maandag had ik dus niet gefietst dinsdag en donderdag wel samen 50km. Vrijdag had ik bedacht om te kijken wat ik voor beweging kon gaan doen op de WII we hebben de WII al minstens 10 jaar maar ik heb er nog nooit zelf iets mee gedaan. Wel toen we hem pas hadden samen met Ron ik kan me nog een partijtje Bowlen herinneren waarbij in het spel de koffie door de kamer vloog 🙂 gelachen dus maar sinds we verhuist zijn 9 jaar terug nooit meer iets mee gedaan, toch wel jammer het kan zoveel meer gezelligheid brengen dan als je tv kijkt. Ik kreeg het niet voor elkaar om iets met de WII te gaan doen en later bleek dat de accu van de controller vervangen moest dus het WII avontuur is even uitgesteld, wel ben ik naar Fifty-fit geweest. Ook bleek mijn achterband lek te zijn dus mijn fietstochtje naar Hoorn ging niet door, wel ben ik naar vriendin Danielle geweest om samen te lunchen. 
Deze week dus niet zoveel km gefietst wel stress door de omstandigheden rondom mijn schoonvader zijn situatie doet mij veel.
Onze kleindochter werd 1 jaar het is voor mij niet moeilijk om gebak enzo af te slaan dat wat voor mij het grootste probleem vormt is om voldoende [gezonde] tussendoortjes te nemen naast 3x per dag te eten en voldoende te drinken. De afgelopen week is me dat super goed gelukt al zeg ik het zelf.
Deze week ben ik 1.1 kg afgevallen
Ik heb er nu 7 weken op zitten en ben 7,3kg kwijt mijn BMI is nu 38,9 ik wilde 0,5kg per week afvallen en zit nu nog op ruim het dubbele maar ongetwijfeld zullen er wel weken komen dat ik minder af zal vallen voor nu ben ik dik tevreden.

21 September

De afgelopen week was een week van veel emoties. Mijn schoonvader in een Delier na de operatie [wat niet gek is als je op je 87ste geopereerd wordt] hij was al gediagnostiseerd met dementie maar dit alles zet alles in een stroomversnelling. Het besluit dat hij niet meer alleen kan wonen ook niet met ondersteuning van de thuiszorg. Je hart breekt als je hem zo zie. 

Al die emoties hebben normaal gesproken ook weer invloed op je eetgewoonte. De ene gaat veel eten de ander snoepen ik vergeet om te eten dat is mijn valkuil maar het fijne is dat als je je dat bewust ben je daar voorbereidingen voor kan treffen. Ik zet het alarm op mijn gsm om mij eraan te herinneren dat het tijd is om te eten en te drinken. Ook zorg ik dat er voldoende gezonde snacks in huis zijn en zet ook een bakje op de tafel zodat ik het zie en dan wel wat eet.

Vrijdag gingen we na het fietsen 4 dagen naar Berkel-Enschot niet zo heel ver weg dus als er iets is zijn we zo weer thuis. Prachtige omgeving om even lekker op te laden. Ik moest even kijken hoe ik voldoende zou drinken en besloot bij het ontbijt 2 glazen water en 2 glazen thee te nemen daarna nog een beker thee tijdens de koffie en als we ergens wat gingen eten of drinken er een spa blauw bij te bestellen ook deed ik in een drinkfles water en een theezakje voor onderweg zo kwam ik zeker aan de 2 ltr. Ik lust ook graag salades dus dat is ook een goede optie voor de lunch.

Afgelopen week had ik 116.5km gefietst en vrijdagochtend ging ik even op de weegschaal deze gaf aan dat ik 0.1kg was afgevallen ook heb ik me gemeten dit had ik voor het laatst gedaan toen ik klaar was met de C9 op 19 augustus hier werd ik wel blij van want alles bij elkaar was ik 27.3 cm kwijt. Zondag hebben we 8 km gelopen door het natuurgebied super mooi en lekker ontspannend omdat je daar allemaal ‘gezonde ‘natuurlijke producten kon kopen besloot ik een walnootspekcake te nemen met honing bij de koffie. Helaas gaven ze het recept niet mee 😉 

Maandag was ik weer 0.1kg kwijt dus afgelopen week -0.2kg. Komende week moet er veel geregeld worden voor mijn schoonvader gelukkig doen we dat met z’n alle maar het verstoord je regelmaat wel behoorlijk dus we gaan weer ons best doen.

   7-9 t/m 13-9

Deze week was typische zo’n week waarin je hele planning door de war loopt en het super moeilijk is om toch de juiste keuze te maken. 

Mijn schoonvader 87 jr is  gevallen en brak van alles in zijn gezicht super erg voor hem. 

Hij werd geopereerd en door zijn hoge leeftijd mochten we in de uitslaapkamer bij hem blijven in de hoop dat hij niet te paniekerig zou zijn. 

 

Veel spanning, slecht slapen, te weinig drinken en rare eettijden waren het gevolg. 

Wel heb ik keurig 89 km in 4dgn gefietst en ben ik op vrijdag naar fifty-fit geweest maar verder liep er weinig volgens planning deze week.

Mijn hoofd legen tijdens het fietsen lukte dus ook niet echt, gelukkig sta ik niet alleen en helpen mijn kinderen, zwager en partner maar toch houd het me erg bezig en doet het me pijn mijn schoonvader zo te zien bond en blauw en helemaal de weg kwijt.

Ondanks dat ik voornamelijk niet goed gedronken heb ben ik toch 0,4kg afgevallen. 

De komende week lijkt er niet echt rustiger op te worden en er staat nog een weekend weg op het programma komend weekend ik ben benieuwd ………………………….

 31-8 t/m 6-9
                                                                     Gister las ik de volgende quote

                                         “Het moment dat je je eigen pad gaat volgen, 

                               is het moment dat je de leider wordt van je eigen leven”

Hoe toepasselijk is dat voor mij en zeker geen toeval dat ik deze juist nu las.
Mijn hele werkzame leven heb ik altijd voor andere mensen gezorgd 
2,5 jaar geleden ben ik beter voor mijzelf gaan zorgen en als logische gevolg 
is nu mijn conditie en mijn BMI aan de beurt. 
Afgelopen week heb ik weer in bijna 5u 89km gefietst wel een paar keer een nat pak opgehaald 
maar dat zal nog wel vaker voorkomen nu de Herfst nadert. 
Vrijdag er nog een les fifty-fit achter aan gedaan. 
Het is heerlijk hoe je je hoofd kan legen tijdens zo’n fietstochtje. 

Wel vindt ik het apart dat toen ik met mijzelf afsprak om te gaan fietsen een aantal keer in de week 
ik dit steeds voor mij uitschoof en vervolgens het dus niet deed. 
Nu ik de knoop voor mijzelf door heb gehakt en bedacht heb op ma, di, do en vr tussen 7-8u op mijn fiets te stappen 
doe ik dat dus ook echt en nu dus al 8 weken achter elkaar.
Mijn eten had ik deze week weer netjes vooruit gepland en ik was vandaag weer 1 kg afgevallen
 de fruitwatertjes vallen goed in de smaak dus ik blijf deze nog wel een tijdje maken 
echt lekker afwisselend en van sommige fruitjes maak ik uiteindelijk mijn smoothie 
echt een uitvinding 😉 .