sleutel naar vrijheid

Wil je financieel onafhankelijk worden van banen en werkgevers?

Blog: Mijn weg naar een gezond BMI in 2 jaar Door Ineke Elsinga

Pagina: November

November 2020

Door Ineke Elsinga

Mijn missie

30 november 2020
Week 16
Wow wat gaan de weken toch snel voorbij, in de november maand heb ik mijn doel van -2 kg per maand weer gehaald dus ik lig nog steeds lekker op schema. Een vriendin van mij zei van het weekend “elke keer als het weekend voorbij is, is het alweer vrijdag” en zij verwoorde daarmee precies hoe ik het voel. Ik sta elke dag om 7u op om eerst te mediteren en daarna te sporten, na het sporten ga ik ontbijten en start ik mijn werk op. Ik werk vanuit huis en plan mijn dag altijd vooruit inclusief mijn eetmomenten tussendoortjes enz.

Na mijn middageten deed ik even wat huishoudelijke klusjes en besloot mijzelf te gaan meten hier werd ik toch wel blij van zeg, mijn kuiten en bovenbenen zijn nog hetzelfde als toen ik starten met mijn weg naar een gezond BMI maar ze zijn veel steviger dan toen ik begon dus mag ik er vanuit gaan dat er spierontwikkeling is daar en mij is verteld dat spieren zwaarder zijn en steviger aanvoelen dan vet. Van mijn heupen en mijn taille zijn beiden 10 cm af dat had ik wel verwacht want van mijn spijkerbroek kan ik uittrekken zonder hem open te doen en een riem is de laatste tijd geen overbodige luxe 😉 Gelukkig heb ik nog een paar andere maten in de kast dus ik ben vandaag overgestapt naar een maatje kleiner.
Ik merk dat voldoende eten nog steeds een aandachtspunt is want zodra ik de App waar ik in bijhoudt wat ik eet links laat liggen zakt de hoeveelheid Kcal die ik eet alla minuut. Voorlopig zal ik deze app dus gewoon moeten gebruiken om op koers te blijven.
Ik moet zeggen dat ik mijzelf goed voel, ik slaap goed, wordt uitgerust wakker (niet halverwege de dag maar) zo rond 7u. Ik heb zin in de dag, om te sporten en om contacten te leggen voor mijn business ik heb energie genoeg HEERLIJK gewoon. 
Op maandag komen mijn kleindochters om de beurt spelen omdat ze zwemles hebben de 1 om 15u de ander om 15.45u vandaag had Esmee (6 jaar) al bedacht dat we een mooie tekening gingen maken voor de zwemjuf, Ruby komt daarna zij is 4 jaar en moe na de dag school en de zwemles dus even lekker knuffelen op de bank met een lekkere rijstwafel met pindakaas en een beker limonade.
Daarna worteltjes klaargemaakt met een schnitzel vanavond nog even aan de kruidenthee 500 ml om voldoende vocht te hebben gedronken vandaag en dan zit de maandag er weer op Nog even mijn Blog afschrijven en op de website zetten en klaar voor vandaag.  

Week 15 zit erop. 

Na een C9 de vorige week, deze week even gekeken hoe nu verder. Dat is voor mij toch iedere keer een dingetje. Op zich ging de afgelopen week redelijk goed met eten en het sporten alleen volgde ik een 7 daagse Webinar dus heb ik verder veel stil gezeten. 
Mijn eten heb ik goed bijgehouden in de app zodat ik goed kan zien of ik inderdaad voldoende eet daar moest elke dag wel steeds iets bijgevuld worden dus het gaat niet echt vanzelf dat “voldoende eten”. Het is wel fijn om weer op te starten na een C9 kuur ik heb dan een energiek gevoel en slaap ook beter de timing was een beetje slecht omdat ik juist deze week die Webinar 7 daagse had maar ja je kan niet alles hebben. Het was een goede start van de 2de 3 maanden. 

Afgelopen weekend lekker in de achtertuin bezig geweest het weer was zo heerlijk dus de achtertuin winterklaar gemaakt, dat ruimt altijd lekker op. Alle bladeren weggeveegd. Gesnoeid en uitgebloeide 1 jarige plantjes weg gegooid. 
Thomas en Rico kwamen zaterdag gezellig koffie drinken met papa en mama dus nog even van deze stoere mannetjes kunnen genieten, altijd leuk.
Vanmorgen was mijn gewicht het zelfde als vorige week ik heb mij niet gemeten dat wil ik pas doen als mijn gewicht weer blijft hangen. Op dit moment merk ik dat mijn lange broeken beter blijven zitten als ik een riem omdoe 😉 en toen ik afgelopen week mijn trainingsjasje aan deed zag ik in de spiegel dat hij begint te slobberen dus ik zie verschil ……. in mijn gezicht is het echt goed te zien we gaan vrolijk verder. 

16 november 2020

Mijn dochter vroeg me of het niet te gek is elke dag een uur sporten ze zal wel denken mijn onsportieve moeder slaat een beetje door J

In mijn beleving heb ik het goed opgebouwd. In Mei ben ik begonnen met fietsen, fifty-fit deed ik al jaren op vrijdag [eerst ook op maandag] half juli ben ik consequenter gaan fietsen 45-60 min per dag 4x per week. Het zwembad is niet prettig om naar toe te gaan nu met al die beperkingen en voorlopig is het nog tot 18-11 gesloten, het weer nodigt mij lang niet elke dag uit om naar buiten te gaan dus ik ben blij met de WII. 

In Oktober werd mijn kleindochter Ruby 4 jaar waardoor zij nu zelf op maandag zwemles heeft zonder Oma en haal ik haar woensdag ’s middags van school samen met haar zus. Ik heb dus op een groot deel van de woensdag mijn handen vrij en deze dag bij de sport dagen gevoegd. Ik sport dus 5x per week 1 tot 1,5 u op de WII soms doe ik een half uurtje extra als ik heel vroeg wakker ben of op zaterdag als ik even alleen ben. 

Het werkt een beetje verslavend dat bewegen en het hoort helemaal bij mijn dag {wie had dat nou toch verwacht J} 

Afgelopen maandag ben ik met een C9 begonnen ik had me dat ook voorgenomen in mijn planning om deze elke 3 maanden te doen maar ik had hem ook even nodig om weer in het gareel te komen. Zo stiekem weg was ik toch te weinig gaan eten en voelde me daar niet goed bij eigenlijk wel bijzonder jaren heb ik veel te kort gegeten zonder merkbare problemen en nu ik gewend ben om goed/beter voor mijzelf te zorgen gaat mijn lichaam toch dingen aangeven waar het jaren niets mee deed. 

Deze week ben ik 2.2kg afgevallen nog 2 dagen en dan ben ik klaar met de C9 dus zal ik dit keer nog beter moeten plannen hoe verder te gaan om niet weer in de zelfde valkuil te stappen. Ik heb nu wel gemerkt wat een enorm voordeel het is om goed te plannen om af te vallen, het uit te schrijven, in stukjes te hakken van 3 maanden en een Blog te schrijven je. Ik raakte door mijn gejojo de laatste 3 weken van de vorige 3 maanden zo gedemotiveerd maar door de planning nog eens goed na te kijken zag ik dat ik totaal geen rede had om te mopperen mijn planning was gemiddeld 2 kg per maand en ik was na 3 maanden i.p.v. 6 kg zelfs 9 kg afgevallen het ging juist meer dan goed. Dit helpt zeker om je mindset weer positief te krijgen. 

Mijn BMI is 37.6 

Over 6,5 week is dit bijzondere jaar alweer om ik ben benieuwd hoe deze weken gaan verlopen in mijn strijd naar een gezond BMI. 

 

100% focus op het beste resultaat 

Maandag 9 november 2020 

13 weken zitten er vandaag voor mij op …….. precies 3 maanden.  Nog 7,5 week en dit bijzondere jaar is alweer om. Normaal zou ik toch al overwegen te stoppen omdat ik sinds 3 weken aan het schommelen ben + 1 kg, -1 kg, + 1 kg sinds ik meer moest gaan eten omdat ik me licht in mijn hoofd voelde heb ik prima handleiding gekregen maar ik lijk mijn draai daar toch moeilijk in te kunnen vinden. 

Omdat het belangrijk is om naar de positieve kant van het verhaal te blijven kijken ga ik alles van de afgelopen 3 maanden op een rijtje zetten en kijken of ik nog op het goede pad zit. 

Mijn doel was elke maand -2 kg 

Afgevallen in 3 maanden is -9kg 

Elke maand -3kg is meer dan mijn planning dus dat ik de 10 kg niet heb gehaald is jammer maar niets om over in de put te gaan zitten of te gaan stoppen. 

·       Ik sport nog elke dag op de WII 40-60 min per dag soms fiets ik als het mooi weer is. 

·       Ik had mij voorgenomen om elke 3 maanden  te starten met de C9 een 9 daags F.I.T. programma en als ik zie waar ik nu sta dan past dit prima in mijn programma zeker omdat het de laatste 3 weken zo schommelt. 

·       Ik hou mijn planning om 2 kg per maand dus gemiddeld 0,5 kg per week af te vallen aan. 

Wel moet ik iets aan mijn mindset gaan doen merk ik dus werk aan de winkel ;). 
De C9 vind ik erg prettig om te volgen het is een goede stap naar een blijvende aanpassing in je gewoontes en een boost voor je immuunsysteem en dat is op dit moment mooi meegenomen. 

Maandag 2 november 2020

De afgelopen week was een lastige ik vermoed omdat ik vorige week maandag 0,8 kg gegroeid was onbewust heeft dat invloed op je. Ik heb echt moeite met mijn nieuwe ritme aanhouden qua eten. De voedingsdeskundige begrijpt dat ik het vervelend vind om het idee te hebben dat ik de hele dag eet en rade me aan volle producten te gebruiken i.p.v. half vol of mager. In de App vul ik ’s morgens al in wat ik die dag ga eten dat geeft rust en houvast.
  

Mijn planning is om elke 3 mnd de C9 te gaan doen dus voor volgende week staat er al een klaar. 

In principe ben ik dit Blog begonnen omdat ik hoopte reacties te krijgen zodat ik me gesteund voel in mijn actie in de moeilijkere weken ik heb gezien dat in mijn blog geen plek is om te reageren en ik heb zelf geen idee hoe ik dat er in kan krijgen misschien wil je reageren onder de fb post die jou naar mijn Blog heeft gebracht?  

Er zullen gerust meer mensen worstelen met het zelfde probleem als ik, die als ze naar een huisarts of diëtiste gaan te horen krijgen dat ze minder moeten eten en niet snoepen terwijl ze al bijna niets eten en aan snoepen helemaal niet moeten denken. Veel mensen denken dat je alleen van teveel eten dik kan worden maar er zijn meer mogelijkheden. Doordat mensen zich hier niet van bewust zijn voelde ik me vaak onbegrepen en zeg dan maar niets. 

Ik heb nu na Jaren aanmodderen eindelijk een weg gevonden die werkt [ook al heb ik evengoed onderweg zo mijn hulpdiensten nodig] maar dat is niet erg. Overgewicht heeft net als andere dingen in het leven te maken met meerdere factoren en als 1 van de factoren niet meewerkt is er een ruis die er voor kan zorgen dat het plan niet gaat lukken. Je kunt dat laten gebeuren, je kunt ook kijken hoe je de ruis weer kunt opheffen en denken in oplossingen. Je kunt zorgen voor b.v. een goede mindset luister eens naar positieve affirmaties. 

Ik heb na deze komende week …. 3 maanden achter de rug.

Er zijn nu 9.8 kg minder op de weegschaal dus in de komende week ga ik de -10 kg halen dat moet lukken. Volgens mij gaat het goed en heb ik zelfs mijn 1ste dip overleeft