sleutel naar vrijheid

Wil je financieel onafhankelijk worden van banen en werkgevers?

Blog: Mijn weg naar een gezond BMI in 2 jaar Door Ineke Elsinga

Pagina: mei

Mei 2021

Door Ineke Elsinga

Is het nu voorjaar of toch herfst? 

Week 20 17-24 MEI 2021 

Wat een bijzonder voorjaar hebben we de natuur is prachtig groen vanwege al de regen die steeds valt. Ik kan me ook niet herinneren wanneer Ron voor het laatst meerdere dagen vroeg thuis kwam van zijn werk omdat hij vanwege de harde wind niet kon draaien. Ook kan ik me niet herinneren in welk jaar we voor het laatst met een trui/verwarming aan binnen de verjaardagen hebben gevierd van familieleden in April en Mei.

Omdat het toch geen mooi weer was en de wind hoog was hebben we [Ron fysiek en ik in de support] de plantenbakken gesloopt in de achtertuin boompjes en struiken verplaatst naar de voortuin en een nieuwe schutting gemaakt. Van de restanten steigerhout heeft Ron verschillende maten plantenbakken gemaakt dat ziet er grappig uit onder elke plantenbak heeft hij wieltjes gezet zodat het gemakkelijk is om de achtertuin anders in te richten nu nog op pad voor leuke plantjes. 

Gewicht beheersing en IF    

Tussen alles door ben ik me aan het verdiepen in verschillende studies over gewicht beheersing en IF. Hele interessante stof en zo veel anders dan alle diëten van voorheen ik heb ze voorheen stuk voor stuk wel geprobeerd denk ik maar ……… na het afvallen groeide je altijd weer en zo jojode ik al die jaren net zo als velen met mij. Ondertussen weet ik dat afvallen niet zo zeer alleen met voeding te maken heeft maar daarnaast ook zeker met bewegen en met Mindset. Bewegen gunde ik me nooit veel tijd voor en mindset kwam in mijn boekje niet voor net als lief zijn voor jezelf ook zoiets …… is het echt nodig? J 

Zeg jij wel eens iets positiefs tegen jezelf, of steek jij jezelf wel eens een hart onder de riem? 

Samen voor een gezond gewicht/BMI 

Week 19 > 10-16 Mei 

Beweging en mindset 

Deze week ben ik weer opgestart met een lekker stukje fietsen dit helpt altijd bij mij om met een goede mindset de dag te beginnen. Ik heb al een medestander en deze week start er nog iemand met de C9 en loopt een stukje met ons op naar een gezond BMI. Heel fijn om het samen te doen ook omdat het ook niet om een paar kilootjes gaat maar om een serieuze aanpak naar een gezond BMI. Ik merk steeds vaker dat het niet alleen voor mij maar ook voor andere lastig is om de juiste mindset vast te houden en voldoende zelfvertrouwen te hebben om door te gaan. Maar het vooruitzicht op een vitaler tijdperk in mijn leven geeft me net weer dat ene om door te zetten. 

Veel mensen spenderen te veel tijd aan wat anderen van hun denken, ik deed altijd mijn best om me daar niets van aan te trekken maar sommige mensen weten je zo te raken dat je er niet aan ontkom op een of andere manier. Jammer want al ben je lekker gemotiveerd bezig kan dat jou hele motivering te niet doen en in die gevallen kost het me daardoor extra veel moeite om te doen wat ik wilde doen. Terwijl die persoon waarschijnlijk “iets langs de neus weg” zegt en zich niet bewust is wat het bij jou aanricht. Tegenwoordig denk ik dan aan het woord “INTERESSANT” en ga door waar ik mee bezig was dat helpt mij om er niet mee aan de haal te gaan in mijn hoofd.

Immuunsysteem  

Het immuunsysteem wordt niet alleen sterk door gezonde voeding maar ook door genoeg slapen en ontspannen [stress vermijden], goede hygiëne, voldoende bewegen, niet teveel alcohol en niet roken.  Het verdedigingssysteem van je lichaam beschermt je tegen interne en externe ziekteverwekkers en zit door je hele lichaam. Eigenlijk woon je dus in een heel knap ontworpen en werkend lichaam ben jij je daar wel eens van bewust?  

Week 18 > 3-9 Mei  

3 Mei Verjaardag Ron 

Ron had zijn verjaardag zondag al gevierd maar had wel vrij vandaag dat heeft mij niet weerhouden om vandaag te starten met de C9 en met het fietsen op ma-wo-vr. Elke 3 maanden start ik een C9 om weer even te boosten en de gebakjes van alle verjaardagen en feestjes was ik meer dan zat ik had last van het eten en neigde steeds meer maaltijden over te slaan. Ook ben ik vandaag weer gestart met mijn beweging programma net als vorig jaar (mooi weer> fietsen, regen> Steps). Als afsluiting van Ron zijn verjaardag kwamen vrienden eten en heb ik Bami gemaakt voor hen en voor mijzelf een heerlijke Broccoli- Courgettesoep.

C9

4 Mei Dodenherdenking 

De dag opgestart met 30 min Steps met daarna een heerlijke business training even lekker douchen en gemengde groenten gekookt in groentebouillon de groenten is bedoeld voor vanavond door de soep die ik over had van gisteren de bouillon als tussendoortje.  

5 Mei Bevrijdingsdag 

De benaming geeft deze dag een vreemde bijsmaak maar daar zullen we het maar even niet over hebben. Het sporten wissel ik af met het oog op het weer 😉 maar het ritme lijk ik weer lekker te pakken te hebben. Na een belgesprek met een dierbare collega stap ik op de fiets en eindig mijn fietstoer bij een oud buurvrouw waar ik even een bakkie koffie ga doen en die ik een aardigheidje geef ivm een nieuwe fase in haar leven. ’S Middags ga ik weer lekker en vol energie aan het werk. Ron is de laatste tijd regelmatig vroeg terug van zijn werk vanwege de harde wind waarbij hij niet verantwoord kan draaien met zijn torenkraan gezellig.  

Pensioen hoe zien we dat voor ons 

Op dit soort dagen zitten wij regelmatig te fantaseren hoe we ons leven willen inrichten qua werk in de toekomst, dat beeld begint zich al aardig te vormen moet ik zeggen. Beiden hebben we een training dag Ron in Montfoort en ik thuis een Social Media day super leerzaam o.a. over het schrijven van een Blog  er is nog veel te leren J 

Mijn weg naar een gezond BMI 

Deze week heb ik de draad dus echt weer opgepakt het zonnetje (af en toe) helpt me daar blijkbaar bij en de C9 natuurlijk ook. In mijn planning stond dat ik op 3 mei weer moest starten dus dat heb ik gedaan. Ik heb een duidelijk 9 dgn overzicht op een zichtbare plek gehangen en heb mij prima aan mijn voornemens gehouden met als resultaat 5.5kg je ziet dat naast het reinigen van je lichaam en de boel weer even in de fabrieksstand te zetten bewegen een belangrijk onderdeel is wat zeker invloed heeft op het resultaat.  

laat het me weten als je ook een gezond BMI wil, samen is altijd fijn zodat je elkaar kan stimuleren. Heb je zin om met mij mee te doen?