sleutel naar vrijheid

Wil je financieel onafhankelijk worden van banen en werkgevers?

Blog: Mijn weg naar een gezond BMI in 2 jaar Door Ineke Elsinga

Pagina: april

April 2021

Door Ineke Elsinga

Week 17 > 26 april – 2 Mei 

Na maandag een lekkere werkdag te hebben gehad volgde dinsdag Koningsdag. Lekker ontspannen gestart met een ontbijt op bed, een lekkere douche waarna we heerlijk van ons bakkie koffie genoten en koningsdag op tv keken. ’s Middags zoals al jaren naar vrienden waar we lekker buiten in het zonnetje bij praten we hadden elkaar al enige tijd niet gezien mede door de beperkingen dus stof genoeg om te bespreken. 😉  

Deze week heb ik de daad bij het woord gevoegd en heb ik het fietsen weer opgepakt de Samsung Health weigerde dienst helaas, ik vindt het altijd wel leuk om te kunnen zien hoelang ik onderweg ben geweest en hoeveel km ik gereden heb. Het weer was mij goed gezind daar was ik erg blij om vorig jaar toen ik het fietsen opstarten heeft mij dat regelmatig een nat pak op geleverd maar wat niet is ….. 

Verder ben ik lekker met mijn Business bezig geweest en heb ik interessante mensen gesproken waarvan een Drama docente die in de tijd dat zij haar werk niet kon doen sprookjes heeft verteld in de buitenwereld wat een heel leuk geheel opleverde ik kwam dat tegen op Facebook en het was te leuk om niet op te reageren, reageren heb ik dus wel gedaan en haar gecomplimenteerd met het resultaat. We raakte aan de praat en besloten elkaar vrijdag middag te beeldbellen wat resulteerde in een geweldig leuk gesprek en ik weet zeker dat dit gesprek een vervolg gaat krijgen  J  

Zaterdag zijn we lekker buiten aan de slag gegaan omdat we een nieuwe schutting gaan zetten moet de plantenbak weg dus de planten, struikjes en een boompje moesten verplaatst. De buurvrouw had zeg vorige week bezeert aan een Meidoornstruik in haar achtertuin en wilde die ook graag weg hebben dus dat hebben we samen gedaan wat heeft zo’n struik toch een scherpe dorens zeg maar we hebben hem geheel verwijderd en dinsdag gaat hij met de vuilnis mee opgeruimd staat netjes in dit geval.  

’s Avonds zijn we thuis uit eten geweest omdat we 22 jarig verkering hadden J en hebben we voorbereidingen getroffen op Ron zijn verjaardag dat vierden we zondag en maandag, de corona geeft een goede rede om meer dagen jarig te zijn. Dit weekend was het niet warm genoeg om lekker met de visite buiten te zitten helaas maar hopelijk komen er nog genoeg dagen waarbij dat wel kan dit voorjaar. Komende tijd mijn plek onder de overkapping klaar maken om weer heerlijk te kunnen werken buiten de komende zomer. 

Na al het lekkers en de gebakjes dit weekend vanaf maandag maar weer serieus aan de slag en wat extra rondjes fietsen haha  

Week 16 > 19- 25 April 

Verkoudheid en gesnotter bij ons in huis. Geen rare klachten normaal gesproken maar sinds de Corona toch wel een dingetje. Ron is verkouden hij werkt als torenkraanmachinist en kan de hoeveelheid contacten beperken op een werkdag door meteen bij aankomst met een zijn kraan in te gaan maar toch maakte hij zich zorgen om het feit dat hij ook zo naar huis gestuurd kon worden. Toch maar even contact met zijn baas gezocht en die raden aan om te laten testen. 

Dat had hij ook wel verwacht maar toch 😉 na een negatieve test kon hij met een gerust hart richting Amsterdam. Zoals wij al dachten gewoon een ouderwetse verkoudheid ook die bestaan nog he. 

 

Onze kleindochter Esmeé mocht deze week afzwemmen voor haar A diploma en kwam hem vol trots laten zien 

Deze week stond in het teken van het 1ste BTW kwartaal zeker voor mij een uitdaging ik merk dat mijn hersenen steeds meer vooruitgang laten zien waarvan eenvoudig rekenen er 1 van is maar omdat ik getallen en letters wel in verkeerde vorm zie gaan daar wel dingen fout. Samen met mijn collega en Ron hebben we mijn kwartaal aangiften gecontroleerd, aangepast en aangevuld waar nodig en de deur uit gedaan. Ik ben super blij met elke vooruitgang die ik opmerk maar ook superblij met mijn collega die een eindeloos geduld heeft met mij en uiteraard ook super blij met de helpende hand van Ron die hoe dan ook er altijd voor mij is.

Deze week heb ik mijn plannen om een gezond BMI te hebben 1 aug 2022 weer eens onder de loep genomen. Ik weet wat er vorig jaar werkte en heb een aantal trainingen gevolgd om meer te leren over voeding in samenwerking met je prachtige lichaam en zijn bijzondere eigen heling vermogen. Met mijn ervaring van vorig jaar en de verworven kennis over het menselijk lichaam en voeding heb ik mijn plan aangepast qua voedingsmomenten, voeding op zich en beweging. Ik heb weer een schema gemaakt waar ik het meestal wel goed op doe [zien wat er moet gebeuren, met wekelijkse aanvulling van resultaten].  De lat ligt hoog voor de komende 3 maanden mede omdat ik dit jaar niet echt actief gestart ben maar ook dat is goed zolang ik maar blijf focussen op mijn einddoel. 

Week 14> 6 april – 11 april 

Een korte week na de Pasen. 

Woensdagmiddag waren onze kleindochters weer gezellig bij Oma, ze hadden het allebei koud dus lekker met een dekentje op de bank 😉 

In deze week hebben wij in onze business de Globel Rally dat is groot feest 3 dagen lang elk jaar in een ander land normaal gesproken maar nu voor het 2de jaar via Zoom.

Altijd inspirerend met interessante sprekers, dit keer o.a. Olympisch atleet Akwasi Frinpong en Spaceman Mike Massimino ik heb van hun verhalen genoten en er uit gehaald wat ik nodig heb voor mijn business. Mensen worden in het zonnetje gezet en wie vindt het nu niet fijn om een schouderklopje te krijgen voor wat je het afgelopen jaar hebt gepresteerd met je bedrijf? En niet alleen met je bedrijf maar ook met je team want bij ons staat samenwerken en elkaar helpen hoog in het vaandel. 

Ook deze week waren we in het weekend weer bij elkaar met het gezin dit keer om mijn schoonvader zijn 88ste verjaardag te vieren, waar hij vroeger altijd heel erg geïnteresseerd was in wat iedereen doet en deed, geniet hij nu stilletjes. Meestal niet zichtbaar maar als je zijn aandacht even weet te vangen glimmen zijn ogen, krijg je een bekende lieve glimlach en benoemd hij hoe gezellig hij het heeft gevonden/vind. Daar doen we het voor, die kleine momenten J Ron had een vest met het Ajax logo voor hem gekocht dat herkende hij meteen en was er zichtbaar mee in z’n nopjes. Wat is Dementie toch een rare maar ook vooral verdrietige ziekte.  

 

Al enige tijd heb ik me niet zo met mijn gewicht bezig gehouden dat is jammer maar zoals het vaak gaat werd mijn aandacht ergens anders naar toe getrokken, nu staat mijn fiets klaar en de WII heeft nieuwe batterijen dus geen excuus meer en gaan …