sleutel naar vrijheid

Wil je financieel onafhankelijk worden van banen en werkgevers?

Blog: Mijn weg naar een gezond BMI in 2 jaar Door Ineke Elsinga

Pagina: Februari

Februari 2021

Door Ineke Elsinga

Week 9   22 t/m 28 febr 

Deze week was het weer heerlijk je krijgt al echt een voorjaarsgevoel. Er was deze week een super interessante Webinar over de C9 die ik eens per 3 maanden gebruik, ik ben erg enthousiast  over deze manier van resetten dit heeft echt na jaren mijn gewicht weer beweegbaar gemaakt en zorgt er in mijn reis naar een gezond BMI dat ik elke 3 maanden een zetje krijg in de juiste richting vaak op momenten dat ik weer even stil sta.  

Het was deze week schoolvakantie en op woensdag kwamen onze kleindochters een dagje spelen. Het was prachtig weer en we begonnen met kleuren om 10.30u gingen we lekker drinken buiten in de zon. De meiden gingen lekker spelen op de stoep en ik ging rommelen in de tuin. De kids van de buren kwamen ook buiten en ze gingen lekker voetballen op het grasveld voor de deur. De tijd gaat snel als je plezier hebt dus ik maakte terwijl de buurvrouw de kids in de gate hield tosti en knakworsten en vooral van de knakworsten werd gretig gegeten dus gingen de buurvrouw en ik maar aan de tosti. Wat hebben de kinderen genoten van het samen buitenspelen hier bij oma. Buurvrouw moest nog even de honden uitlaten dus gingen we naar binnen en gingen we samen met de buurkinderen bonbonnetjes maken. Daarna waren de kids moe en gingen lekker hangen voor de tv ondertussen was het al 16u geweest. Toen Opa thuis kwam gingen we lekker op verzoek patatjes en frikandel eten, een lekker toetje toe nog even spelen en toen kwamen papa en mama om de dames weer op te halen. Een super geslaagde dag volgens mij.  

Verder heb ik deze week weer veel leuke mensen gesproken voor mijn business en kreeg ik van Ron een nieuwe weegschaal, LIEF, en ik was niet eens jarig 😉 Helaas ben ik op deze weegschaal wel iets zwaarder haha maar ik krijg een hele lijst met info waar ik aan moet werken het geeft dus meer houvast met waar aan gewerkt moet worden. Voor de komende week heb ik met mijn voorjaarsgevoel een planning gemaakt om weer dagelijks te gaan bewegen en goed te plannen wat ik ga eten. Het is vandaag al weer Maart ik ben benieuwd wat deze weegschaal mij volgende week gaat vertellen. 

Maandag 22 februari


Nederland bewijst deze week maar weer wat een bijzonder land het kan zijn, vorige week sneeuw en ijs en deze week voorjaarstemperaturen en ik zag al mensen in een korte broek lopen 😉
Door de zonneschijn ‘s morgens kreeg ik toch het idee dat het fietsen eerdaags ook wel weer van start kan gaan ik betrapte me er op dat ik een route aan het uitzoeken was op een app die ik tegen kwam op mijn gsm  ik ben in het lopen erg afgezakt zo lekker als ik bezig was op de steps voor de kerst zo lastig was het om de draad weer op te pakken na de kerst vraag niet hoe dat komt ik heb geen idee.


Afgelopen week is mijn vriendin en Collega Jolanda een dagje te gast geweest een welkome onderbreking van de week zeker nu we ondertussen een jaar in de corona toestanden zitten. Ondanks dat ik gewoon mijn werk heb kunnen doen (hoewel nu echt alles online ging), en ik wel redelijk normaal verder heb kunnen leven ben ik er toch wel behoorlijk klaar mee kan ik zeggen. Ik spreek voor mijn werk veel mensen en ik hoor de meest schrijnende verhalen van mensen die met liefde en passie hun bedrijf hebben opgebouwd en die nu geen uitweg meer zien diep triest.
Qua eten heb ik weer een paar recepten geprobeerd die ik tegen kwam een ovenschotel met witlof [die komt niet op de lijst van de blijvers] en een kip groente ovenschotel wat wel echt een blijvertje gaat worden vonden wij allebei.

Bloemkool-broccolischotel met kip
Ingrediënten
• 1 bloemkool, in roosjes gesneden of een pak bloemkoolrijst
• 1 broccoli, in roosjes gesneden
• 400 gr kipblokjes
• 1 tl kipkruiden of andere kruidenmix
• 200 gr roomkaas
• 100 ml kookroom
• 100 gr geraspte mozzarella of andere geraspte kaas
• 1/2 tl knoflookpoeder
• 1/2 tl uienpoeder
• 1/2 tl paprikapoeder
• zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pannetje gevuld met een beetje water. Breng het water aan de kook en kook de groente met de deksel op de pan ca. 5-6 minuten beetgaar.
2. Kruid ondertussen de kipblokjes met je favoriete kruidenmix en bak deze in een pannetje met boter binnen 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar. Meng vervolgens in een grote kom de roomkaas, kookroom en mozzarella goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en meng nog eens goed.
3. Laat na het koken van de groente het water goed uitlekken en dep de groente eventueel nog even droog met een vel keukenpapier. Voeg de groente dan toe de kom met de roomkaas en roer het er goed doorheen. Voeg ten slotte de gebakken kipblokjes toe aan de kom en meng nog eens goed.
4. Voeg de inhoud van de kom toe aan een ingevette ovenschotel en verdeel de groente en kip gelijkmatig. Bak de schotel 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Snijd in 4 porties en genieten maar!
Verder is de week weer omgevlogen echt veel heb ik niet kunnen doen na het gezellige weekend met onze kleinzoons Thomas en Rico maar dat weet ik van te voren want ook al trekken ze veel naar opa mijn hoofd is er de hele week van slag van maar dat heb ik er dan wel voor over.
Deze week -0.1kg nog 21 kg te gaan dit jaar.

Maandag 15 febr 

Wat een fantastische week zeg sneeuw en daarna ook nog vorst. Met de sneeuw was ik al heel blij maar ook nog vorst waardoor er geschaatst kon worden daar had ik niet op gerekend. Niet dat ik zelf op de schaats zou gaan maar ik vindt het heerlijk om mensen te zien schaatsen en plezier zien hebben in de sneeuw en op het ijs. Een hele week echte winter dat was alweer even geleden. 

Afgelopen week liep door de sneeuw en ijs anders dan gepland Ron was thuis en ik weet niet hoe dat bij andere loopt maar bij mij liepen de plannen dus niet zo als ik van te voren had bedacht. Ron is nogal verzot op koffie dus we vielen van de ene koffie pauze in de andere. 

Afgelopen vrijdag gingen we naar onze kleinzoons Thomas en Rico om te logeren, de mannen hadden er zin in en wij ook. Papa en Mama gingen een paar daagjes samen op pad. Wat een gezelligheid Mama Lieke had al gekookt dus we hadden vrijdagavond een makkie Rico 3jr vermelde voor de zekerheid maar even dat hij het eten niet lusten maar we hielden de gezelligheid erin en babbelde lekker met de mannen en aten ons bord leeg en ondertussen deed Rico dat dus ook 😉 we zijn de dagen lekker rustig gestart en het weekend was natuurlijk heerlijk winterweer zon sneeuw en ijs dus wij hebben lekker gespeeld bij de ijsbaan zondagmiddag toen papa en mama weer thuis kwamen hebben we hun ook mee genomen naar de ijsbaan en de mannetjes hebben genoten.   

Geen beweging in mijn gewicht dus nog hetzelfde als vorige week  

Dit jaar [nog 46 wkn] nog 21.1kg te gaan 

Week 5  van 1 febr t/m 7 febr 2021 

Maandag 1 februari ben ik samen met mijn partner Ron en een groep anderen begonnen met de C9. Elke week start er een groep mensen met deze resett van 9 dagen onder begeleiding van een voedingsdeskundige, een fysiotherapeut/Manueel therapeut en een ervaringsdeskundige. Ron doet het 2x in het jaar en ik doe het nu ik zo lekker bezig ben om dit keer toch echt mijn einddoel van een gezond BMI van 25 te halen, elke 3 maanden.

Ik vind het heerlijk om de C9 te doen en zeker als Ron en ik het samen doen verzinnen we steeds weer heerlijke combinatie recepten wij houden niet zo van recepten precies volgen maar maken er altijd een combi van. Deze week was het koud dus begonnen we maar weer met een broccolisoep wat je er ook aan aanpas het blijft een lekkere basis van een iedere keer weer andere soep. Dag 2 hebben we allebei een sla ik elkaar gedraaid we houden namelijk allebei van andere dingen in de sla dus is het zo de beste oplossing lekker eerst nog wat soep van gisteren gegeten njammie. Dag 3 hebben we een tonijnsalade gemaakt met bloemkoolrijst [i.p.v. aardappelen] ik had hem al vaker voorbij zien komen in een groep voor Koolhydraatarm eten en we vonden hem allebei heerlijk. Dag 4 spruitjes met gebakken ui en champignons. Dag 5 rijst met Kip en roerbakgroenten. Dag 6 Chinese tomatensoep met een broodje gezond en vandaag na een heerlijke wandeling door de stevige wind en de sneeuw kwam de buurvrouw met een heerlijke groentesoep soms improviseer je dan maar wat omdat de dag dan gewoon anders loopt dan anders en hebben we een broodje rundergehakt genomen. Nog 2 dagen te gaan 😉   

Het drinken ging deze week super goed en de business was bedrijvig dus ik was lekker bezig zo door de dag heen, leuke mensen gesproken en daar draait mijn business om. Goeie trainingen gevolgd daar leer je altijd weer van en laten je nadenken over waar je mee bezig ben, waarom je op een bepaalde manier reageer en hoe dat event anders zou kunnen.  

 

Ook ben ik deze week weer lekker bezig geweest met mijn Mindset, ik vindt het heerlijk om mij te richten op alles wat ik nog wel kan en wat ik weer opnieuw kan leren i.p.v. bezig te zijn wat ik op dit moment niet kan. Gelukkig werk ik met super positieve mensen dat help zeker.  

De sneeuw zorgt voor prachtige plaatjes ik heb er vanmiddag van genoten tijdens onze wandeling en de kinderen in de buurt waren vanmorgen al vroeg in de sneeuw aan het spelen wat zullen ze slapen vannacht 😉  

Dit jaar [nog 47 wkn] nog 21.1kg te gaan deze week is 25% van mijn tijd om en heb ik 27.8% van mijn doel bereikt het gaat nog steeds lekker dus.  

Fijne week  

Week 4    2021 

Deze week starten best spannend. Ik had maandag 25-01 een afspraak bij de KvK om mijn bedrijf officieel in te schrijven en dus echt van start te gaan op 01-02-2021. Geen ge-hobby meer maar hup aan het werk. 

Het bewegen is ook deze week weer niet je van het en ik had een zwak voor de kinderbananen niet zo heel erg maar wel als je er teveel eet het drinken had ik ook niet echt onder controle dus de komende week heb ik het opschrijven van wat ik eet en drink in de app ingeplant in mijn agenda tussen de werkzaamheden die ik moet doen om mijn bedrijf draaiende te houden. 

De komende week ga ik weer voor een C9 samen met Ron en de andere mensen die zich opgegeven hadden voor deze week en samen met ons gaan genieten van de gratis coaching en de heerlijke recepten die bij deze 9 dagen horen. Elke maandag start er een nieuwe groep mensen die een Reset willen waarbij je lichaam zichzelf kan reinigen en je immuunsysteem opgekrikt wordt zeker in deze corona tijd helemaal niet verkeer. Ikzelf ben gewend van voorheen dat ik elke griep krijg voor hij langs kwam en voor hij weer weg ging [heel vervelend] eigenlijk sinds ik Aloë Vera Gel ben begonnen te drinken 3 jaar geleden ben ik niet meer ziek geweest, je begrijp dat ik daar super blij mee ben. Met behulp van de C9, de F15 en de coaching heb ik in die 3 jaar ook geleerd om te eten iets wat ik onder begeleiding opnieuw heb moeten opbouwen ik at gemiddeld zo’n 500 kcal per dag en ben een flink aantal maanden bezig geweest voor ik dat op 1500 kcal had. Ik moet zeggen dat het nog altijd een strijd is om elke dag tussen de 1400 en de 1600 Kcal te eten ik moet het echt allemaal plannen en als mijn aandacht hierop verslapt zakken de Kcal. 

Ik kan dus nog steeds zeggen dat ik goed bezig ben ook al voelt dat niet altijd zo, je kan zo dus zien dat je gevoel je dus soms erg in de war kan brengen en je ondanks dat je goed bezig ben je er een rot gevoel bij kan geven en je dus [normaal gesproken] zou stop met waarmee je bezig was. Een typische geval van jezelf op het verkeerde been zetten. 

Deze week gelijk gebleven qua gewicht

Dit jaar [nog 48 wkn] nog 22.9kg te gaan.