sleutel naar vrijheid

Wil je financieel onafhankelijk worden van banen en werkgevers?

Blog: Mijn weg naar een gezond BMI in 2 jaar Door Ineke Elsinga

Pagina: maart

Maart 2021

Door Ineke Elsinga

Week 13> 29 mrt tot 2de paasdag 5 april 

Mijn week ben ik gezellig begonnen, al voor 8u was ik bij mijn schoondochter en kleinzoons. Mijn schoondochter had een BHV opfriscursus en ik ging samen met Rico [3] zijn grote broer Thomas [5] naar school brengen, onderweg kwamen we kleindochters Esmeé [6] en Ruby [4] met hun mama tegen die ook onderweg naar school waren en het werd een gezellig geheel. Weer terug gingen Rico en ik eieren versieren want ja het is bijna Pasen 😉 Rico maakte er een serieuze klus van super leuk om te zien, helaas viel er 1 op de grond maar daar had Oma al rekening mee gehouden [ervaring leert zal ik maar zeggen]. Toen ik ’s middags weer thuis was kwamen de dames om de beurt spelen als de andere zwemles had. Ruby had er op gerekend dat Opa thuis zou zijn [geen idee hoe ze daar bij kwam] en ze hoopte, toen hij niet thuis bleek te zijn, dat Opa optijd zou zijn en niet pas kwam als ze weg was. Op het moment dat ze met mama naar de auto liep kwam Opa aanrijden en het eerste wat ze zei tegen hem was: Je bent te laat Opa met een knuffel kon hij het gelukkig nog goedmaken.

In mijn team gebeuren ook positieve dingen en de samenwerking is goed, het is leuk om zulke verschillende mensen in een team te verzamelen met verschillende- persoonlijkheden, karaktertrekken, opleidingen en werkervaring die elkaar op een positieve manier aanvullen. 

Deze week kwam ik met autopech te staan op de warme woensdagmiddag in de volle zon. Twee warme meisjes met rode wangen op de achterbank. Wat is er Oma? Oma haar auto is oververhit we kunnen niet verder rijden. De garage gebeld die zei als je een half uur wacht kan dat kleine stukje naar huis wel dus we hebben liedjes gezongen, verteld over wat we die dag allemaal hadden gedaan en nog even Opa gebeld om de tijd te doden. Eenmaal thuis zagen de dames dat het buurmeisje Noa jarig was dus moest er een tekening gemaakt worden in een verjaardagskaart J die natuurlijk ook persoonlijk bezorgt moest worden. 

 

Op 1 April raakte ik dus met mijn auto naar de garage [geen grapje] eigenlijk zou ik die ochtend naar mijn vader om de koffie. Ik stond even te praten met de monteur en die zei dit soort dingen komen nooit als het uitkomt he zal ik je even naar huis brengen waarop ik zeg nee dat hoeft niet hoor ik zou eigenlijk naar mijn vader van 84 op de koffie waarop hij spontaan zegt: neem mijn auto maar mee die ouderen hebben al niet veel meer tegenwoordig met de Corona beperkingen dat vind ik sneu. Hoe bijzonder is dat? Na een gezellig koffiebezoekje bij mijn vader een paasbakje gekocht voor de monteur als dank. 

 

Ik heb mijn fiets weer van stal gehaald, de batterij opgeladen, banden opgepompt en klaar voor weer veel heerlijke fietsmomenten dit jaar. Vorig jaar ben ik gaan fietsen vanaf maart-april tot het koud en nat werd dat is me goed bevallen, je kunt lekker je hoofd legen. Vorig jaar ging ik ’s morgens meteen fietsen om 8u eerst een half uur dat werd steeds langer tot 1.5-2u heerlijk vond ik dat toen. Weer thuis lekker douche en ontbijten en dan aan het werk. Toen het weer warmer werd ging ik een uurtje eerder op pad lekker genieten van de natuur met al zijn geluiden, kleuren en geuren. 

We hebben een vroege Paas dit jaar 1ste Paasdag met het hele gezin bij onze dochter en schoonzoon geluncht, lekker kunnen knuffelen met de kleinkinderen. 2de Paasdag gezellig geluncht met de buren onder het motto “we hebben elkaar zo weinig gezien het afgelopen jaar”. In verband met de Pasen mijn verhaal voor mijn Blog een dagje late dan normaal. 

Week 11 > 15 mrt – 21 mrt 

Wat kan een week toch snel omgaan daar moet ik iets aan doen. Als je niet goed plan is een week om zonder dat je ergens aan toe bent gekomen aldus zo voelt dat. Ik heb wel veel gedaan maar ik ben niet bewust met mijzelf bezig  geweest. Ik zie aan de weegschaal dat ik blijkbaar in de afgelopen tijd best wel geleerd heb hoe ik eten moet want die blijft stabiel maar als je geen tijd voor jezelf plan zoals ik al tijden niet doe schiet dat bewegen er dus steeds bij in en val ik dus niet af.  De hele opzet van dit Blog en mijn planning naar een gezond BMI heb ik opgezet met een doel en mijn doel was en is nog steeds om 1-8-2022 een gezond BMI te hebben. Vanaf morgen [22- maart] coach ik iemand die een stuk met mij mee gaat lopen in deze strijd dit omdat ik best wel weet wat te doen er genoeg ervaring in heb en ook aanwijzingen en handvaten kan aanreiken en ik ga er nu van uit dat het samen doen mij weer motiveert om te gaan bewegen.  

Deze week heb ik zoals elke week veel contact gehad met mijn team en ook een nieuw teamlid op weg geholpen en het leuke is dat je ook van iedereen weer nieuwe dingen leert. 

Ook werd mijn zus 60 jaar ’s morgens tijdens het feliciteren bedachten we dat we wel samen de lunch konden doen dus eerst aan het werk en aan het einde van de ochtend naar mijn zus het voelde echt als quality time zeker na zo’n lange tijd dat we elkaar niet gezien hadden in levende lijven. 

Vrijdag hadden we een Webinar waarin ik mijn ervaring mocht vertellen als ervaringsdeskundige met natuurlijke producten erg leuk om te doen alleen de camera van mijn laptop stond ineens erg donker en dat was ook niet 1,2,3, op te lossen ik heb het nog geprobeerd met extra licht in de kamer maar dat maakte geen verschil 😉  

De lente is begonnen de natuur komt weer tot leven je ziet de planten en de bomen veranderen en overal komen tulpen en narcissen in bloei een mooie periode geniet ervan. 

Week 10 > 8 – 14 mrt. 21 

Deze week met foto’s bezig geweest foto’s van producten maar ook van lekkere recepten. Een teamgenoot van mij is met zijn website bezig maar had geen tijd om foto’s en bijgaande teksten te zoeken en te maken dus leuk klusje voor mij. Super om samen te brainstormen en dan ook echt iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Super interessante trainingen gevolgd deze week en compleet niet op mijn eten gelet en ook niet gesport daar zal ik maar even niets over zeggen ik kan mijzelf ook even niet volgen hierin.  

Door de harde wind was Ron een aantal dagen thuis deze week dat was ook al zo met de sneeuwval en de vorst, toen had ik moeite om dan toch mijn tijd te pakken om te werken en te sporten [het sport ritme ben ik al kwijt vanaf kerst terwijl ik daarvoor zo lekker ging, zodra de wind en de regen wat minder zijn ga ik het fietsen weer oppakken] Nu heb ik mijn werktijden en pauzes al in de ochtend bepaald zodat Ron wist wat mijn planning was en ik mij niet opgelaten hoefde te voelen omdat ik bezig was met mijn business terwijl hij thuis was. Ik weet het, dit is typisch iets wat in mijn hoofd speelt maar zo werkte het nu eenmaal en ik heb nu wel duidelijk hoe ik dit kan aanpakken voor mijzelf. 

Deze week heb ik een sessie Frequente therapie gevolgd, wel bijzonder dat dit op afstand kan en grappig dat er toch aardig wat overeen kwam met hoe ik in het leven sta op dit moment. 

Het was dus een lichamelijk inactieve week maar gelukkig kan je elke dag weer opnieuw beginnen dus nieuwe  week staat voor de deur. Nieuwe ronden nieuwe kansen 

Fijne week  

Ineke 

Week 9 > 1- 7 mrt 

Wat een heerlijkheid om weer lekker onderhanden genomen te kunnen worden door de kapper, wat knap je daar van op, haren weer kort en de juiste kleur je voelt je meteen een ander mens.  

Ik ben ook weer begonnen met bewegen maar helaas moet dit echt weer in mijn ritme komen want de regelmaat die ik had opgebouwd is ver te zoeken, misschien moet ik maandag het fietsen maar weer oppakken dat was ik toch al van plan om in het voorjaar weer te gaan doen ’s morgens vroeg. Vorig jaar heb ik dat als heel fijn ervaren en iets waar ik goed mijn hoofd mee kon legen, gewoon lekker verstand op nul en lekker van de zonsopkomst genieten en op sommige dagen lekker nat regenen maar ook dat hoort erbij. 

Onze kleinzoon Thomas werd deze week 5 jaar, wat was hij trots toen hij mij bij school zag hij vloog me meteen om de hals voor een knuffel en vertelde trots over het trakteren en het feest in de klas. Toen bedacht hij ineens dat hij zijn feestmuts was vergeten in de klas dus snel terug naar Juf om zijn feestmuts uit de klas te halen. Opa Ron is gek op het mooiste cadeau zoeken op internet voor zijn kleinkinderen en was dit keer ook weer goed geslaagd. Normaal maak ik een verjaardagstaart maar daar had ik helemaal niet aan gedacht waarschijnlijk door die rare verspreide verjaardagvisites tegenwoordig, gelukkig vond Thomas het niet zo erg en hebben we afgesproken om eerdaags samen een lekkere taart te maken dus moet hij even nadenken over wat hij precies voor taart wil dat komt vast wel goed.

Ook ben ik een middag met onze kleindochters aan het spelen geweest na schooltijd. Schilderen, hinkelen, schommelen en een boswandeling maken omdat oma maar ook de dames de hele dag binnen hadden gezeten was een beetje beweging wel even lekker hoewel het die dag best wel koud was.