sleutel naar vrijheid

Wil je financieel onafhankelijk worden van banen en werkgevers?

Blog: Mijn weg naar een gezond BMI in 2 jaar Door Ineke Elsinga

Pagina: December

December 2020

Door Ineke Elsinga

28-12-2020 

Week 20 van mijn 102 weken onderweg naar een gezond BMI. Mijn laatste Blog in 2020.
Het was een bijzondere week van verdriet, afscheid, positiviteit, kerst, herinneringen en gezelligheid. Niet gesport, weinig gedronken en lekker gegeten van maaltijden die ik niet zelf had klaargemaakt. In de loop van de week heb ik besloten mijn ritueel los te laten zodat ik deze week gewoon over me heen kon laten komen en niet steeds bezig was met wat ik wel en niet ga eten. Het water drinken zakte zoals ik het nu zie al snel onder de liter en het bewegen lag er ook al snel uit.

1ste kerst dag lekker gebrunchte onze kleindochters 6 en 4 jaar kan je altijd blij maken met aardbeien. zwarte bessen, tomaatjes, komkommer enz ook de warme broodjes werden met smaak gegeten. De sfeer was ontspannen, lekker eten, praten, luisteren en spelen. De dames gingen nog even met papa de speeltuin in om hun energie kwijt te raken. 
2de kerstdag, als iemand anders zijn best doet om een lekker diner op tafel te zetten wil ik niet uitpluizen wat er allemaal in is verwerkt maar ik heb besloten om er lekker van te genieten. Tussen het hoofdgerecht en het toetje door lekker gespeeld met onze kleinzoons 4,5 en 3 jaar heerlijk ontspannen sfeertje. 
Ondanks de ontspannen sfeer heeft mijn hoofd toch een aantal dagen nodig om weer in het gareel te lopen dat is wel lastig maar ik mag niet mopperen het is al een stuk beter dan vorig jaar. Ook al heb ik nog een aardige weg te gaan. 
Qua afvallen zat ik deze week dus in de lift +1kg maar ik kreeg wel complimentjes omdat het toch wel te zien is dat ik afval  20 weken ruim 10 kg het doel om gemiddeld 0,5kg per week af te vallen staat nog steeds. 
Deze week komt mijn nieuwe website inclucief mijn Blog in de lucht het zal je dan dus opvallen dat dingen anders zijn maar ik verzeker je hij is mooi geworden 😉 
Alvast fijne jaarwisseling 

 

21 December 2020

Ook mijn 19de week is alweer voorbij.

Deze week weer leuke gesprekken gehad met  jarige fb vrienden maar ook met niet jarige fb vrienden die mijn pad kruiste en gezellige mensen op LinkedIn. 

Het sporten heb ik weer rustig aan opgebouwd van 10 min naar 30 min naar mijn gevoel te langzaam ik heb nooit geweten dat sporten/bewegen zo verslavend kon werken 😉 Omdat het lopen/ steps op de WII qua opbouwen mij niet snel genoeg ging ook maar weer aan het fietsen geslagen buiten het weer was lekker dus …. 

Ook ben ik aan het bakken geweest vanillekwarkbollen met zwarte bessen en kwarkbollen met speculaaskruiden koolhydraatarm en suikervrij dus een verantwoord tussendoortje. Ik verbaas me nog altijd om het verschil van smaak van verschillende mensen de ene vind de vanille kwarkbollen het lekkerste en de ander de kwarkbollen met speculaaskruiden het blijft bijzonder ik vind ze allebei lekker ;).

De komende week ga ik alweer over de helft van mijn 2de 13 weken/3mnd ik was deze week 0,3kg afgevallen, mijn BMI staat [van 41,3] nu op 37.5 nog steeds op overgewicht klasse 2. In mijn bezigheden ben ik de app [MyFitnessPal] die ik invulde om bij te houden of ik genoeg at helemaal vergeten afgelopen week dus met ingang van vandaag daar maar weer mee begonnen. 

Deze week is het kerst dus zal het wel goed gaan qua voldoende eten maar ik wil dat het als gewoonte bij mijn structuur gaat horen om dit bij te houden omdat ik graag de gewoonte aanwen om voldoende te eten en daar heb je toch een hele reeks met weken voor nodig voordat het in je systeem zit.

Ik wens iedereen fijne kerstdagen ze worden anders dan je gewend ben maar als je een beetje creatief kan denken worden het waarschijnlijk evengoed gezellige dagen.

14 dec. 20 

18 weken alweer achter de rug, ik weet nu dat ik al veel eerder had moeten inzien dat als je schrijf je veel bewuster bezig ben met je doel en de weg daar heen maar daar was het eerder mijn tijd nog niet voor waarschijnlijk 😉 . Omdat je terug kan lezen is de mindset waarmee je begon ook weer terug te vinden in je eigen verhaal heel handig. 

Ik dacht eigenlijk dat ik behoorlijk afgedwaald was in de afgelopen weken waarschijnlijk omdat ik even heb stilgestaan maar als ik dan even naar de cijfers kijk ben ik in de afgelopen 5 weken 2.4 kg afgevallen dat is dus keurig op mijn schema van gemiddeld 0,5kg per week. 

De afgelopen week weer op maat bewogen met het oog op mijn rechter voet gewrichtjes het lijkt nu weer minder pijnlijk dus per morgen bouw ik het langzaam weer op. Afgelopen week heb ik toch maar een nieuwe broek besteld dat geeft echt een goed gevoel de oude slobberen ik gooi ze nog niet weg want met een riem gaat het nog best en ik was niet van plan om veel kleding te kopen met het oog op mijn plannen om deze keer echt tot het einde door te gaan en niet halverwege op te geven.  

Omdat het toch steeds lastig blijft om voldoende te eten ben ik wat aan het bakken geslagen in de hoop dat ik dan toch wat regelmatiger een tussendoortje ga nemen afgelopen weekend ging dat goed maar als ik door de weeks weer alleen ben is dat toch een dingetje dat ik gewoon moet inplannen en klaar leggen in het zicht. Nou heeft Ron na deze week kerstvakantie dus dat beloofd beterschap voor 2 weken haha maar op de een of andere manier lukt dat zonder hem in de buurt een stuk minder goed. 

Ik sta open voor tips dus laat me weten hoe ik dat zou kunnen verbeteren? 

pepernotenplezier

7 December 2020 

Ondanks alle beperkingen is 2020 toch wel snel omgegaan vind ik persoonlijk en de laatste weken gaan altijd nog een keer zo snel. Afgelopen week gezellig samen met de kleindochters pepernotenkoekjes gebakken en ook samen opgegeten met papa, mama en opa ze waren veeeeel te lekker oei, oei, oei maar het was super gezellig. Verder had ik wat last van mijn versleten gewrichtjes in mijn rechter voet waardoor ik wat gas terug moest nemen op de WII (wel 1 á 2x 30 min gedaan naar wat kon ipv 3x), ik had kunnen gaan fietsen zit ik nu te bedenken maar dat heb ik dus niet gedaan. Samen met Ron Sinterklaas cadeautjes gekocht voor de kleinkinderen ik moet altijd lachen om hem als we de speelgoedwinkel in gaan op de een of andere manier heeft hij allang bedacht wat hij voor iedereen wil kopen en hoef ik alleen maar te vermelden hoeveel ik had gedacht om uit te geven J daar wordt dan tijdens zijn zoektocht nog wat aan gesleuteld en voor ik het weet staan we weer bij de kassa. Ik mag dan nog even bevestigen of de pakjes ingepakt moeten worden of dat ik dat zelf wil doen en op naar huis met een zeer tevreden Opa. Ik vind het altijd een komische ritueel en als de kleintjes dan blij zijn na het uitpakken ben ik dat ook. 

In sept 2019 heb ik een kortsluiting in mijn hoofd gehad, volgens de neuroloog als gevolg van de zoveelste burn-out. Sinds dien zijn ruimtes waar meerder mensen aanwezig zijn een crime voor mij. Ik kan me niet concentreren op wat ik moet en mijn gehoor schakelt zichzelf uit waardoor ik alleen nog maar zie wat er om mij heen gebeurt. Gelukkig gebeurt dit voornamelijk in “stress” situaties en ervaar ik het samen zijn met mijn kleinkinderen als ontspanning ik zorg dan ook dat ik verder niets moet zodat ik me volledig op hun kan concentreren. Het woord stress heeft wel een hele andere betekenis gekregen sinds dien. De beperkingen in 2020  kwamen mij dus helemaal niet slecht uit hierdoor hoefde ik niet naar druktes toe en hoefde ik ook niet steeds uit te leggen waarom ik dat ook niet kon. 

Toch vind ik zo’n geluidloze toer door de speelgoedwinkel achter Ron aan iets waar ik wel van kan genieten alleen al door zijn enthousiasme om voor elk kleinkind iets passends te scoren. Ik concentreer me dan alleen op hem en volg, zijn blijdschap maakt mij blij. 

Afgelopen zaterdag toen de kleinkinderen met hun papa en mama een bakje koffie kwamen drinken was het voor mij wel afzien maar die blijde gezichtjes en de knuffels maken dat weer goed de rest van de dag kan ik me terug trekken in stilte en weer tot rust komen gelukkig heb ik een lieve vent die dit begrijpt en zie ik wel verbetering, dit is maar 1 ding van de problemen die het mij bracht, voor een groot deel komt het weer goed is mij verteld maar daar moet wel hard voor geoefend worden. 

De speculaaspop was heerlijk dus deze week ben ik een pondje gegroeid. Vandaag gaan we weer serieus aan de slag 😉