sleutel naar vrijheid

Wil je financieel onafhankelijk worden van banen en werkgevers?

Blog: Mijn weg naar een gezond BMI in 2 jaar Door Ineke Elsinga

Pagina: Augustus

Augustus 2020

Door Ineke Elsinga

Motivatie

  
Ma 24 aug tot zo 30 Augustus
WOW mijn Blog waar ik “mijn eerste week” in beschreef is gewoon 92x bekeken wat “super gaaf’ en ik kan je zeggen dat motiveert.
Ik heb ondertussen 7 weken 4 dagen gefietst en het lijkt ondertussen ingeburgerd te zijn in mijn dagelijks patroon, de laatste 2 weken fiets ik i.p.v. 10 à 15 km per dag nu 20 km per dag en als ik eerlijk ben vindt ik het ook wel lekker ’s morgens vroeg even lekker alleen een stuk te fietsen en genieten van alles wat ik zie onderweg. Op vrijdag heb ik na het fietsen ook de fifty-fit lessen weer opgepakt dat voelt ook goed.

Ik start elke dag met een shake dat vindt ik een prima ontbijt en neem dat altijd als ik terug kom van mijn fietstochtje wel merk ik nu het niet meer zo warm is ik ook minder ga drinken daar moet ik dus even wat op bedenken. Ik heb een mapje aangeschaft waar ik lekkere lichte lunches in bewaar. Ik moet mijn eten en tussendoortjes wel goed plannen van te voren anders loopt mijn dag in de soep dat weet ik ondertussen wel dus in grove lijnen plan ik dat goed vooruit, 
meestal maak ik lunches voor 2x zodat ik later in de week hetzelfde nog een keer kan eten.
Ron had weer iets gewonnen en koos een boek met vitaminerijke fruitwater recepten super lief. Ik heb meteen een recept geprobeerd met tomaat, framboos en basilicum, het moet in een glazen pot 12u met rust gelaten worden in de koelkast dus de volgende dag geproefd en ik moet zeggen het maakt je water een stuk lekkerder en het leuke is nog dat je de ingrediënten kunt verwerken in een smoothie of iets dergelijks waar ook weer recepten van in hetzelfde boek staan. Grappig dat als jij je ergens op concentreert er van alles wat je daarbij nodig hebt op je pad komt 🙂 
Ook afgelopen week 4x gefietst totaal 5u onderweg geweest 84 km op vrijdag weer fifty-fit gedaan na mijn fietstocht en ook deze week 0,7kg afgevallen.

Maandag en dinsdag waren de laatste 2 dagen van de C9 kuur [-18,5 cm] 
daarna moest ik het ritme zelf oppakken, voor mij is dat vaak een struikelpunt omdat ik makkelijk in mijn oude gewoonte van te weinig eten, drinken en bewegen terug val. 
Mede daarom heb ik een schema gemaakt waarin ik vooruit bepaald heb wat we deze week gingen eten. 
Ook heb ik komkommer, snoeptomaatjes, noten, rijstwafels en wortels in huis voor tussendoor. 

 

Ik heb keurig deze week 4x gefietst waarvan donderdag naar mijn vader die woont 22,5 km bij mij vandaan, 
samen heb ik in 5.15u  92.5 km gereden helemaal niet zo gek vindt ik. 
Vrijdag heb ik een Fifty-fit les meegedaan in het zwembad met als gevolg ……….. spierpijn 
sinds de corona had ik dit niet meer kunnen doen, je moet je inschrijven en als het max aantal mensen zich heeft opgegeven heb je pech aangezien normaal gesproken er grote groepen mensen hieraan meedoen was het even een dingetje om weer mee te kunnen doen.

Deze week ben ik 0.7kg afgevallen en wat mij blij maakt is dat ik nu in overgewicht klasse 2 zit en mijn BMI nu 40 is

Wat eet ik ma 17 t/m zo 23 aug

Ontbijt

Ma Kokos vanille shake

Di Appel vanille Shake

Wo Kokos/choco shake

Do Soja shake vanille met verse aardb en zw bessen

Vr Macchiato/Choco shake

Za Macchiato/Choco shake

Zo Kokos vanille shake met aardbeien

Lunch

Chocolade shake

Kokosvanille shake

Soja shake met verse aardb en zw bessen
2 Creackers 1 met kaas 1 met kipgehakt.

Omelet champignons spinazie 
Pittig sambal worstenbroodje
Salade rode biet en rauwkost

Diner (500kcal)

Sla, tomaat, komkommer Kip, ei, rauwkost
Bloemkool, kipfile

Goulash maar dan anders …….
Rode biet met Kabeljauw


Sla kipkabab, rauwkost

Bami

Restje Bami

Avond

Ongezouten nootjes
 


Milde yoghurt
1 rijstwafel
 


Yoghurt, zw bessen

Mijn eerste week

Maandag 11 aug tot zondag 16 aug 2020

Vandaag (Maandag) ben ik gestart met de C9 dit programma helpt mij om een vliegende start te maken op weg naar een fittere versie van mijzelf staat in het bijgeleverde boekje dus daar gaan we dan voor 😉  Ik heb gekozen voor de chocolade shake en de Peaches Gel gewoon omdat ik die lekker vind.
Ik heb mij vanmorgen gewogen en gemeten en de berekening gemaakt dat in mijn Doel past
Ik heb wel eens geleerd (lang geleden) dat een nieuw gedrag aanleren ongeveer 42 dagen (6 wkn) duurt voordat het een gewoonte is en het comfortabel voelt. Daar zullen de meningen wel verdeeld over zijn maar ik hou dit voor het gemak even aan.  Het fietsen daar ben ik half Mei al mee gestart eerst halve uurtjes en niet consequent 4x per week maar vanaf 13 juli ging het naar 45-60 min en standaard 4x per week.   
Het is deze week extreem warm de eerst 2 dagen worden in het boekje aangegeven als “de zwaarste”  je mag geen koolhydraten vlees of vis dus ik heb een salade gemaakt met gemengde sla, rauwkost, snoeptomaatjes en komkommer met dit warme weer prima hoef ik ook niet te koken veel te warm. Dag 2 heb ik een hele komkommer aan blokjes gesneden, snoeptomaatjes gehalveerd wat basilicum erover heel klein beetje vergine olie, citroensap beetje peper.
Ik vindt het fijn als ik precies weet wat ik wel en niet kan/mag eten en ik weet uit ervaring ondertussen dat voorbereiding voor de komende dag het beste werkt als het klaar staat eet ik het wel maar anders denk ik er gewoon niet aan. Verder staan er gemakkelijke en lekkere recepten in het boekje dus daar red ik me wel mee.
I.p.v. 8u ben ik afgelopen week steeds even over 7u gaan fietsen in verband met het warme weer ik vond het om 8 u al niet meer zo lekker om te fietsen. 
Deze week 4x een uur gefietst samen 70 km.
De gezonde tussendoortjes heb ik hier en daar wat laten staan, niet goed ik weet het maar ik kreeg het niet naar binnen met deze warmte. Drinken heb ik wel goed gedaan.
Nu nog even een overzicht maken met wat we gaan eten deze week zodat ik niet op het laatste moment hoef na te denken en de verkeerde keuzen maak. Eigenlijk had ik die al eerder moeten maken zit ik nu te bedenken.

Deze week>> -3.1 kg, mijn BMI is 1 punt gedaald